Колко се печели от попълване на анкети – част 1

Ако търсите допълнителни доходи, вероятно сте попадали на реклами, в които ви казват, че ще спечелите лесни пари от попълване на анкети.

Ако оставим настрана времето, което се отделя, защото така или иначе сме в интернет и дали ще загубим времето си, разлиствайки фейсбук или ще попълваме анкети, остава въпроса дали може да се спечели някаква разумна сума. Затова реших да направя експеримент и да видя колко всъщност може да се спечели от такава дейност.

Тук ще можете да проследите моя опит. В тази статия ще опиша основните характеристики на платформите, които опитах, а какви са резултатите от моя експеримент може да видите в тази статия.

YOUGOV

Първият сайт говори на български, което е добра новина за тези, които се притесняват от чуждите езици. Това, че има и български вариант също дава надежда за по-голям брой анкети.

Регистрацията не е трудна. След попълване на имейла, изпращат код, с който трябва да потвърдиш регистрацията. За добре дошъл получаваш 50 точки.

След това, всеки път, когато искаш да влезеш в акаунта си, това става чрез код, който е изпратен. За да попълваш анкетите не е необходимо да влизаш в акаунта – при кликване на линка в имейла, автоматично влизаш в акаунта.

Кога мога да изтегля парите си?

При попълването на анкетите получаваш различен брой точки в зависимост от дължината на анкетата. Могат да бъдат 25, 50 или дори 100 точки.

При натрупването на определен брой точки, те се конвертират в пари, които можеш да изтеглиш към банкова сметка.

Най-малкият брой точки, при които можеш да изтеглиш пари (20 лева) е 1500. Ако изчакаш малко, то при натрупването на 2500 точки, сумата се удвоява и става 40 лева. Явно е направено да не бързаш да теглиш парите си, защото нарастването на сумата спрямо натрупаните точки не е пропорционално – само за още 1000 точки, получаваш нови 20 лева.

Колко може да се спечели?

Регистрирах се на 21 октомври 2021 г. и вече изминаха почти два месеца. До момента съм попълнила общо 17 анкети, които са ми донесли общо 825 точки. Трябват ми още поне 675, за да достигна до първите заветни 20 лева.

С тази скорост вероятно ще стигна до тях след почти още два месеца и ако направим равносметката, това означава, че ще имам печалба от 5 лева на месец. 

Трябва да се отбележи, че анкетите като цяло са много кратки – често с по 3-5 въпроса и не отнемат повече от минута. Ако не се замисляш много, вероятно и по-малко.

Вариант да увеличите печалбата е като регистрирате няколко акаунта – на татко, мама, роднини и приятели (с  различни имейли и достатъчно близки). Например – четири акаунта ще ви донесат 20 лева на месец. Все пак, да уточня, че ако вие управлявате всички акаунти, това противоречи на правилата.

Изводът – опитайте и вие и може да си докарате някой лев с умни действия.

Регистрирай се в YouGov

Български национален панел

Български национален панел

Вторият сайт, които опитах си е чисто български и съответно носи тежкото име Български национален панел.

Регистрацията е малко по-рестриктивна – при направа на профила въвеждаш телефонен номер. Обаждат ти се след ден-два, за да потвърдят самоличността ти и едва тогава започваш с попълването на анкетите. Обаждането беше кратко и без излишни въпроси – само да се потвърди, че аз съм подала заявката за регистрация.

По този начин, очевидно, намаляват възможността да си направиш няколко профила, за да изкарваш повече. Това също може да се заобиколи, разбира се.

За да получаваш анкети, силно настояват да попълниш профила си – обяснението е, че по този начин ще получаваш само анкети, за които си в целевата група. На практика има доста въпроси, с които реално попълваш множество анкети, за което не получаваш нищо.

Моята регистрация беше на 7 ноември 2021 г. и получих 50 точки бонус за попълването на профила.

От тогава до момента съм получила само една покана. Не прочетох съобщението внимателно и побързах да кликна на линка към анкетата.

Попълних я и тогава в заключителния текст прочетох, че това попълване било благотворително. Анкетата беше за Ковид и както се казва – било за благото на народа и не получавам точки за участието си.

Накратко – за малко повече от месец анкети за попълване, които да ми донесат точки, не са дошли.

Какъв е обменния курс на точките?

Може, обаче, да сте от групата с профил, който повече се търси от клиентите на Български национален панел. Тогава е важно за вас да знаете кога можете да изтеглите спечелените пари.

Обмяната на точките е в съотношение 1:134 – за 134 точки получавате 1 лев. Не е посочена минимална сума, която трябва да събереш, за да можеш да я изтеглиш чрез банков превод към лична сметка.

Регистрирай се в Български национален панел

 

MOBROG

Този сайт започнах да изпробвам наскоро. Това, което ми направи впечатление е, че явно се опитват да навлязат и на българския пазар, но все още вариантът с анкети на български език е доста бъгав.

Преводите понякога са неточни или пък някой от въпросите заедно с отговорите е останал на английски. Разбира се, когато целта е да се изкарат някакви допълнителни доходи, много не ни интересува дали сме отговорили съвсем точно и искрено.

Създаването на профила е лесно. Самата навигация в профила като че ли е малко трудна и объркваща.

Например, при този изглед реших да опитам бутона „Намерете ново проучване“. В резултат попълвах ли попълвах информация уж за да открият подходящо проучване за мен и няколко пъти ми каза, че не ставам. В края на краищата не достигнах до анкета, за която да взема пари.

Колко може да се изкара?

Към момента рядко получавам анкети – 2-3 броя седмично.

Заплащането, обаче, е добро. За попълването на една анкета получих 0,92 евро. За да можеш да изтеглиш трябва да се натрупа сума от поне 5 евро.

Важна подробност е, че от този сайт не теглиш парите към стандартна банкова сметка, а може само към PayPal или Skrill

В MOBROG има и още една потенциална възможност за печелене чрез лотарийни билети, които дават в някои случаи, когато не си се класирал за анкета.

BOBROG лотариен билет

Разбира се, трябва да се сещаш да влизаш в профила си, за да провериш дали не печелиш. Ако се стигне до подобно щастие, веднага ще ви уведомя 🙂

BGInTouch

Днес (17.12.221) се регистрирах в още една платформа, която да изпробвам – BGInTouch.

Отново се получават точки за попълнени анкети, като трябва да се достигне до 300 точки / 57 лв, за да може парите да се изтеглят. Обещават, че тегленето може да стане по три начина:

 • по банков път
 • лично да се получат
 • да се получат под формата на ваучери.

След потвърждаване на имейла, при влизане в профила ми направи впечатление, че има възможност да определиш с каква честота искаш да получаваш имейлите за проучвания (анкети), като има четири варианта:

 • препоръчителна по подразбиране
 • около 6 на месец
 • около 3 на месец
 • около 1 на месец

Избрах първото с надеждата, че това е равностойно на „колко може по-често“.

За попълване на профила трябва да се отговори на общо на 98! въпроса. Дали това ще доведе до реален резултат? Отне ми 10 минути докато го попълня.

Добрата новина е, че веднага след това имаше четири налични анкети. Въпреки че в представянето говорят за набиране на точки, за всяка от анкетите си имаше посочена сума, която ще получа за попълването. Хубавото е, че пише и колко време се очаква да отделя за да попълня тази анкета.

Оказа се, че само двете анкети успях да попълня, другите просто изчезнаха. Освен това, едната беше на абглийски. И така – в профила си виждам, че с попълване на тези две анкети съм изкарала 1,52 лева.

След месец регистрация, опитът е, че тази платформа се държи по същия начин както и MOBROG -най-често се получават имейли с покани, на които като кликнеш се оказва, че не отговаряш на таргета им. За какъв дявол тогава попълвах всички онези неща в началото – с възраст, местоживеене и пр.

Колко се печели от попълване на анкети – част 2: резултати от експеримента

 

1 мнение за “Колко се печели от попълване на анкети – част 1”

 1. Ако някой иска да опита, препоръчвам прост и интуитивен уебсайт на Ysense. Интересно предложение за начинаещи е много анкети за попълване, въпреки че понякога е трудно да се влезе. Не са големи пари и трябва да сте много търпеливи, защото в началото ни проверяват малко (мисля). Е, постоянството се отплаща и с времето има повече проучвания и по-добри пари. За тези, които искат да проверят темата, ето линк
  https://www.ysense.com/?rb=138393967

  Отговор

Вашият коментар