Lendermarket

14 април 2022: Само за настоящи инвеститори: Още 2% кешбек за нови инвестиции до 2 май.

11 март 2022 г. Още добри новини – увеличават се лихвите и сега за краткосрочни кредити (30 дни) можете да получите 16% годишна лихва. Новите инвеститори могат да използват и другите промоции и да достигнат до 19%.

03.02.2022 г. Само за нови инвеститори: Ако сега се регистрирате в платформата, можете да добавите още 3% доходност и така да стигнете до 15% или повече.

10.11.2021: За стари и нови инвеститори: 2% кешбек на депозираните и инвестирани поне 1000 евро в периода 9 ноември – 30 ноември. За нови инвеститори през реферален линк: + 1% кешбек за инвестираните в първите 30 дни средства. На практика ще имате + 3% доходност за инвестираното през месеца.

Lendermarket е платформа, в която допуснах грешка, чиито резултати нагледно показват защо е необходимо добро диверсифициране (разпределяне на инвестициите в повече кредити). Все пак се надявам след известно време нещата да се изгладят.

Защо избрах Lendermarker?

Това, което ме накара тази платформа да бъде една от първите, с които се впуснах, бяха добрите ревюта и добрата възвращаемост.

Може да се инвестира в краткосрочни кредити (до 1 месец) с лихва до 14%, което е доста добър резултат (а от 10 март 2022 г. вече и 16%).

Lendermarket Interest

Платформата работи от 2019-а година, което означава, че е сравнително млада и ще наблюдавам внимателно за появяването на сигнали за проблеми. Засега не от личен опит, а от попиването на чужд, разбрах, че новите платформи колкото и добре да изглеждат, е възможно внезапно да изчезнат с парите ти.

Ако искате да се ориентирате по-добре за Lendermarket, можете просто да напишете в Google „Lendermarket Review“ и ще излязат поне няколко. Моята задача не е да правя ревюта на платформите, които използвам, а по-скоро да покажа моя начин на разсъждения, моите грешки или стъпки, които са ме затруднили. Това може да помогне на някой друг.

Например в ревюто на P2Pempire се посочва, че потенциалните червени флагове са:

  • Общите условия не са изчерпателни.
  • Не е ясно защо Lendermarket е със седалище в Ирландия.
  • Финансовият отчет за 2020 г. все още не е публикуван

От друга страна, има много добри отзиви за поведението на платформата през 2020-а година. Това бе годината, която поразтърси някои платформи.

Има bayback гаранция (гаранция за обратно изкупуване) освен на инвестираните средства, така и на лихвите. Както казват опитните инвеститори тази гаранция е едно обещание, част от договора, но 100 % гаранция няма. Активира се след 60 дни. В някои платформи това се случва след 30 дни, например в RoboCash, но пък при други като PeerBerry също е 60.

Lendermarket bayback

Регистрация и депозиране на средства

Минимална сума за инвестиране – 10 евро

Тъй като мина известно време от регистрацията ми и не съм правила записки, не мога да насоча към нещо конкретно, но всичко мина леко и без затруднения.

Преводът е към Ирландска банка, трябва да бъде SEPA и в указанията пише, че може да отнеме до 3 работни! дни в зависимост от почивните дни и националните празници.

Обръщам внимание, че ако правите превод от българска банка, забавянето може да се получи, ако той е направен точно преди почивните дни. Ако пък има и празник, както например беше преди няколко дни (6 септември в понеделник), то това означава 3 дни забавяне заради почни и празници и към тях още 3 работни дни евентуално за самия превод.

При мен преводът бе направен на 22 юли и се отрази в платформата на 23 юли, както и получих имейл като уведомление, че парите са пристигнали:

Lendermarket deposit funds

Автоматично инвестиране

Засега избирам платформи, които имат автоматично инвестиране, което да се налага само от време на време да преглеждам дали не е необходимо да се измени (както например се случи в Afranga, които свалиха лихвите от 18 на 14 % и ако не бях променила минимума, нямаше нищо да се инвестира).

Тук отново използвам тази опция и тук допуснах  и грешка, която след малко ще ви кажа. Настройките са доста лесни. Няма това, което можем да видим в някои други платформи (напр. Robocash) – след като направиш някои настройки да ти покаже колко налични кредита има.

Не се забелязва липса на кредити, т.е. няма кеш драг.

Lendermarket Auto Invest

Моля, не приемайте тези настройки като препоръчителни, това е моето виждане по въпроса и няма никаква гаранция, че е правилното виждане. Аз все още съм любител на краткосрочните кредити и начинаещ експериментатор в P2P.

Update: От 10 март 2022 г.лихвите се вдигнаха. Видях, че има достатъчно едномесечни кредити с 16% лихва и в момента експериментирам с автоматична настройка с минимум Interest rate от 16%, като увеличий падежа на кредита до 3 месеца.

Числото за „Portfolio size“ може да си го измислите – с него само си записвате какви са ви намеренията за максималния размер на инвестицията с тези настройки за автоматично инвестиране.

Моят резултат

Започнах да инвестирам в Lendermarket на 17.07.2021 г., като през ноември добавих още средства, като се възползвах от 2%-та процента кешбек.

До момента признавам, че не съм теглила, но следя Telegram групата внимателно.

Като се има предвид, че инвестирам само в краткосрочни кредити до 1 месец и отначало бях сложила по-нисък праг на автоинвеста, доходността ми до момента (март 2022 г.) е 13,76 %

Има доста кредити със забавени плащания, но засега не се притеснявам, а и добрата новина е, че в Lendermarket получаваш лихва и за просрочения период – на практика все едно, че си инвестирал в кредит с два месеца по-дълъг.

 

 

Бонуси

За нови инвеститори, които се регистрират през реферален линк има 1% кешбек за инвестираното в първите 30 дни. Можете да използвате този линк, от който аз също ще получа 1 %, но в никакъв случай това няма да повлияе вашите доходи.

2% кешбек за настоящи  инвеститори

За да участвате, трябва да се регистрирате в Кампанията не по-късно от 30 април 2022 г.

  • Депозирайте и инвестирайте поне €1000 до 2 май
  • Не теглете никакви средства до 31 юли

Ще получите кешбека в акаунта си до 5 август.

Вземи 1% бонус

Вашият коментар