Lendermarket

В момента се изтеглям от тази платформа!

Lendermarket е платформа, в която можеш да инвестираш в 30-дневни кредити с 15% годишна лихва.

Защо избрах Lendermarker?

Това, което ме накара тази платформа да бъде една от първите, с които се впуснах, бяха добрите ревюта и добрата възвращаемост.

Може да се инвестира в краткосрочни кредити (до 1 месец) с лихва до 15%, което е доста добър резултат.

Lendermarket Interest

Платформата работи от 2019-а година, което означава, че е сравнително млада и ще наблюдавам внимателно за появяването на сигнали за проблеми.

Има много добри отзиви за поведението на платформата през 2020-а година. Това бе годината, която поразтърси някои платформи.

Има bayback гаранция (гаранция за обратно изкупуване) освен на инвестираните средства, така и на лихвите. Както казват опитните инвеститори тази гаранция е едно обещание, част от договора, но 100 % гаранция няма. Активира се след 60 дни. В някои платформи това се случва след 30 дни, например в RoboCash, но пък при други като PeerBerry също е 60.

Lendermarket bayback

Регистрация и депозиране на средства

Минимална сума за инвестиране – 10 евро

Тъй като мина известно време от регистрацията ми и не съм правила записки, не мога да насоча към нещо конкретно, но всичко мина леко и без затруднения.

Преводът е към Ирландска банка, трябва да бъде SEPA и в указанията пише, че може да отнеме до 3 работни! дни в зависимост от почивните дни и националните празници.

Обръщам внимание, че ако правите превод от българска банка, забавянето може да се получи, ако той е направен точно преди почивните дни. Ако пък има и празник, както например беше преди няколко дни (6 септември в понеделник), то това означава 3 дни забавяне заради почни и празници и към тях още 3 работни дни евентуално за самия превод.

При мен преводът бе направен на 22 юли и се отрази в платформата на 23 юли, както и получих имейл като уведомление, че парите са пристигнали:

Lendermarket deposit funds

Автоматично инвестиране

Засега избирам платформи, които имат автоматично инвестиране, което да се налага само от време на време да преглеждам дали не е необходимо да се измени (както например се случи в Afranga, които свалиха лихвите от 18 на 14 % и ако не бях променила минимума, нямаше нищо да се инвестира).

Тук отново използвам тази опция, a nастройките са доста лесни. Няма това, което можем да видим в някои други платформи (напр. Robocash) – след като направиш някои настройки да ти покаже колко налични кредита има, но за една година в Lendermarket не съм видяла случай, в който да няма налични кредити.

Не се забелязва липса на кредити, т.е. няма кеш драг.

Lendermarket Auto Invest

Моля, не приемайте тези настройки като препоръчителни, това е моето виждане по въпроса и няма никаква гаранция, че е правилното виждане. Аз все още съм любител на краткосрочните кредити и начинаещ експериментатор в P2P.

Числото за „Portfolio size“ може да си го измислите – с него само си записвате какви са ви намеренията за максималния размер на инвестицията с тези настройки за автоматично инвестиране.

Моят резултат

Започнах да инвестирам в Lendermarket на 17.07.2021 г., като през ноември добавих още средства, като се възползвах от 2%-та процента кешбек.

Настройките ми за автоматичното инвестиране са за инвестиране в кредити до 1 месец с минимална лихва 15%.

Има доста кредити със забавени плащания, но засега не се притеснявам, а и добрата новина е, че в Lendermarket получаваш лихва и за просрочения период – на практика все едно, че си инвестирал в кредит с два месеца по-дълъг.

Ето какво е положението на 8.04.2023 г.

lendermarket

Теглене

Актуализация месец юли 2023: Изплащането на парите при подаване на заявка за теглене напоследък се бави.

Последно теглих на 13 март 2023 г. и тогава всичко беше наред.

От тогава, обаче, нещата са се променили. Плащанията се бавят по 12 или повече дни. Аз имам подадена заявка от около 10-тина дни и все още си стоят в изчакване.

В някои случаи трябва да ги подритнеш и може би е време да питам, да видим колко бързо ще реагират.

Бонуси

За нови инвеститори, които се регистрират през реферален линк има 1% кешбек за инвестираното в първите 30 дни.

Периодично правят и всякакви други кампании, за да привлекат свежи средства.

Решението дали да инвестирате при посочената информация, е изцяло ваше.

Вашият коментар