Moncera

Основни характеристики

  • Платформата е регистрирана в Талин, Естония.
  • Оригинаторът е Placet Group, който оперира в Естония с три бранда: smsmoney.ee, smsraha.ee и laen.ee. Трите фирми са лицензирани като кредитни институции от Estonian Finansial Intelligence Unit
  • Moncera предлага предимно дългосрочни кредити над 12 месеца.
  • Moncera  няма вторичен пазар, но има опцията за обратно изкупуване – можеш да се откажеш от инвестицията по всяко време с един клик. Ако го направиш до 14 дни, след като се инвестирал е без такса, иначе е 0.5%.
  • Инвестира се в потребителски кредити.
  • Доходността е между 7 и 12%

Средна доходност от инвестиции в потребителските кредити – 10%

В сайта на Moncera на първа страница има слайдер, който да визуализира каква доходност ще имаш, ако инвестираш, който изглежда по следния начин:

От видяното заключавам, че самата платформа демонстрира, че  доходността е 10%. Дори и без слайдера, отделно има текст, който казва, че доходността от инвестиции в потребителски кредити е около 10%.

Да влезем вътре и да разгледаме наличните кредити и тяхната доходност:

Не съм поставяла никакви ограничения за продължителност или рейтинг на кредитите, просто филтрирах по доходност, така че да започва с тези с най-голяма доходност. Ето какво се получи:

Имаше и кредити с 6% лихва.

Bayback гаранция

Moncera е една от малкото платформи (всъщност не се сещам за друга), която предлага гаранция за изкупуване на кредита (връщане на инвестицията) и лихвите след 30 календарни дни (в другите платформи са 60 дни).

Изход с един клик

Друго, което виждаме рядко, е възможността с един клик да излезеш от инвестиция.

Инвеститорът има право да продаде кредита на оригинатора по всяко време, като използва One click Exit функцията.

Достатъчно е да кликнеш на бутона „SELL“ и на практика се отказваш от договора, съответно парите влизат в акаунта ти незабавно.

Ако го направиш до 14 дни от инвестицията, няма никаква такса. Ако е по-късно – има такса от 0,5% върху стойността на кредита и получената лихва.

Бонус за регистрация

Ако се регистрирате през реферален линк, ще получите 0,5% кешбек върху сумата, която инвестирате в първите 60 дни от регистрацията. Използвайте бутона, за да получите бонуса

ИНВЕСТИРАЙ В Moncera

Вашият коментар