Кешбек сайтове работещи в България

Кешбек сайтовете ви плащат определен процент комисионна, когато сте техен член и чрез използване на кешбек карта или през сайта пазарувате при други търговци, които са техни партньори.

В зависимост от кешбек сайта, който ползвате или комбинация от такива, спокойно бихте могли да натрупвате няколкостотин лева печалба за годината и то без да се налага да използвате банкова кредитна карта.

В интерес на истината, до момента ползвах само един такъв сайт и то реално започнах да му обръщам внимание от скоро. Да, имах карта от доста време, но тя се мотаеше из всякакви други карти за отстъпки и не си правих труда да проверя къде мога да я използвам.

Оказа се, че не е лошо – не изисква никакви усилия, но пък мога да спестя за една хубава кръчма 🙂

Още по-хубавото е, че с онлайн пазаруването магазините, в които получаваш отстъпки, са доста по-достъпни и не е необходимо да търсим само кешбек сайтове за България.

Onlinepromo

Сайтът дава възможност за влизане и чрез Фейсбук профил, но аз предпочетох да се регистрирам. За целта се дава информация и за рождената дата.

+ С регистрацията получих веднага бонус от сайта 10 лева:

Кешбекът може да се получи чрез PayPal акаунт, банкова сметка или чрез Еконт. Аз реших да използвам банкова сметка, но по всяко време това може да се промени.

Има минималната стойност, която можем да изтеглим –  20 лв.

За да се получи кешбек, трябва да се влезе през този сайт в съответния онлайн магазин. Самото физическо получаване под формата на пари отнема време:

 • до 48 часа след покупката се появява като информация във виртуалния портфейл;
 • потвърждаване от самата платформа става в края на всеки месец, но за някои магазини може да отнеме и по-дълго (до 2 месеца), защото те може да изискват по-дълъг срок, в който да е приключил периодът, в който имаш право на връщане или замяна.
 • изплащането на кешбека става в рамките на 6 работни дни от датата на поискване.

Все още мрежата на onlinepromo е млада и макар да има и добри включвания, малко от магазините са такива, от които бих пазарувала по-често.

Забелязах, обаче, че понякога магазините не са в коректната категория. Например, в категория „За домашни любимци“ се появява само един сайт, но той е за разни джаджи. не открих и храна за домашни любимци.

+ Има и още една добра част – в допълнение към кешбека при някои оферти има и допълнителен бонус чрез промокод. Например, в момента Vivre имат такъв промокод за 35% отстъпка:

+ Има възможност да запазиш любими магазини, така че да не се ровиш постоянно в сайта.

Пести.бг

От информацията, която виждам, този кешбек сайт би трябвало да съществува от 2013-а година.

След като се регистрирах и влязох в профила си, видях следното съобщение:

Предполагам, че ще ми изпратят съобщение, когато започнат да работят отново.

Междувременно се разходих из партньорите, които са 185 онлайн магазина. Видях, че в списъка е TonerStream.com, който ползвам за презареждане на тонер касети и има 8% кешбек,  докато в onlinepromo  е с 5%.

Естествено, проверих категорията „Храни и напитки“, но там нямаше нищо интересно, също както в onlinepromo.

MyWorld

Това е кешбек сайтът, от който имам пластика от много време. Всъщност, когато си извадих картата, нямах представа, че става въпрос за такъв сайт. Рекламираха се в магазин Хит и случайно видях листовките на информация. Дори картата ми е с огромно лого на ХИТ, което често създава недоразумения.

Сега, в ерата на смартфоните, картата е виртуална и просто отваряш приложението на MyWorld и показваш. Пиша показваш, защото тази кешбек платформа работи както с партньори при онлайн пазаруване, така и физически магазини и заведения.

+ Можеш да печелиш кешбек по три начина:

 • пазаруваш от онлайн магазин чрез преход от сайта на MyWorld – така напазарувах за моя котарак от zooplus BG;
 • показваш картата във физически магазин или заведение, в което се храниш – по този начин пазарувам в Хит-а. По същия начин работи и в пицарии MrPizza;
 • закупуваш ваучер онлайн, който можеш да ползваш и при пазаруване във физически магазин или хранене в заведение. По този начин работи кешбек програмата със SportDepo, Happy, Технополис и др.

Разбира се, има и доста чуждестранни онлайн магазини, които доставят в България и при пазаруване от тях печелиш кешбек, като например AliExpress, но за него има и по-добро предложение от друг кешбек сайт (с по-висок процент кешбек).

Както виждате, този myWorld има добри партньори и по-голяма вероятност по-често да се възползваш от бонусите.

+ Тук също има купони, с които имаш допълнителна отстъпка. Точно в момента няма такива за български онлайн или физически магазини.

Кешбекът е по два начина:

 • директно под формата на пари – можеш да изтеглиш при минимална сума от 10 лева.
 • под формата на shopping points – осребряваш, като използваш за покупки при партньори на програмата.

+ Накрая, трябва да спомена и още две  улеснения:

 • приложението на myWorld Plug-in, което работи с браузерите Firefox, Chrome и Safari. При търсене в Google инструментът ни уведомява дали магазинът, който разглеждаме в момента, е търговски партньор.
 • приложение за телефон с виртуелна myWorld карта. Аз нали съм на възраст и много се възхитих на опцията как картата се зарежда автоматично, след като отвориш приложението и разклатиш телефона.

Най-добър кешбек при пазаруване от AliExpress

Kешбек при пазаруване от AliExpress дават както onlinepromo (2%), така и myWorld (2%+1sp), но се оказа, че има други сайтове, които дават доста по-голям кешбек. Реших да проуча по-задълбочено този въпрос. Намерих списък със сравнение на кешбека от различни сайтове, който изгледа по този начин:

Кешбек от AliExpress

Реших да проверя сайта с най-голям кешбек – TopCashBack.

На принципа на инвестирането ми в P2P платформи проверих дали нямат някаква бонусна реферална програма. Оказа се, че има, така че използвах реферален линк, който обещава  10 долара бонус.

Регистрацията е много лесна – с имейл и парола. Следва потвърждаване на имейла.

Как работи?

Влизаш в сайта, намираш си онлайн магазина, в който искаш да пазаруваш (имат над 4400 партньори), кликваш на бутона „Get Cashback“ и така влизаш в сайта, от който искаш да пазаруваш.

Пазаруваш си съвсем нормално, а стойността на покупката се записва в акаунта в TopCashBack и съответно печелиш и кешбека. Отнема до 7 дни бонусът да се отрази, а за да го изтеглиш, трябва да има статус „payable“.

Как можеш да изтеглиш кешбека?

TopCashBack предлага 4 начина за изтегляне на бонусите:

 • чрез банков превод – трябва да впишете Вашите данни, като се препоръчва това да стане предварително, а не чак, когато решите да теглите кешбека.
 • чрез Paypal акаунт.
 • чрез над 20 вида gift карти – Sephora eGift Card, Nike Digital Gift Card и други. При използване на такава карта ще получите и допълнителен бонус, например за Sephora eGift Card бонусът е 5%.

Какъв кешбек може да се спечели от AliExpress

Максималният кешбек е 11, 25%, но той не е за всички категории в магазина, както и не е през цялото време. Ето какви са възможностите:

 • 11, 25% кешбек за нов клиент при покупка на Мъжко облекло, Аксесоари за мобилни телефони, Интериорни аксесоари, Градински принадлежности, Дамско облекло, Детско облекло.
 • 3,75% кешбек за нов клиент при покупка на компютърна периферия, мобилен телефон, таблети, настолни компютри, нетбуци за лаптопи, домашно аудио и видео оборудване, външно хранилище, вътрешно хранилище
 • 8,75% за нов клиент при покупка на всички останали стоки.
 • 7,5% кешбек за съществуващи клиенти при покупка на Интериорни аксесоари, Градински принадлежности, Дамско облекло, Мъжко облекло, Детско облекло, Аксесоари за мобилни телефони.
 • 2, 5% кешбек за съществуващи клиенти при покупка на компютърна периферия, мобилен телефон, таблети, настолни компютри, нетбуци за лаптопи, домашно аудио и видео оборудване, външно хранилище, вътрешно хранилище.
 • 5,83% кешбек за съществуващи клиенти при покупка на всички останали стоки.

От Alibaba.com има постоянен кешбек бонус от 6%.

Сайтът има добавка за Chrome, която автоматично показва дали даден сайт е партньор. Например аз използвам Canva и при отварянето й видях следното съобщение:

Линк за 10 долара бонус: Ако решите да се регистрирате в TopCashBack, можете да използвате моят реферален линк, с който ще спечелите 10$ бонус, когато натрупате $10 от кешбек.

 

 

Вашият коментар