5 безплатни аудио книги за богатство и мотивация

Често хората, които решават да помислят за финансите си, питат с какво да започнат.

И винаги отговорът е един и същ – започнете с четенето. Има купища книги, в които ще намерите съвети и насоки как да спестите, как да инвестирате или ще ви мотивират да положите усилия да израстнете.

Обаче точно наличието на хиляди книги е проблемът. Ще трябва да изхарчите доста пари за ценни, но и за не толкова ценни книги. А отсяването е трудно.

Интернет има предимството, че в него можеш да намериш безплатно много ресурси, а едни от тях са книгите.

Затова в тази статия ще споделя линкове към аудио книги, с които можете да започнете. За тях няма да е необходимо да харчите пари, но все пак ще е необходимо да отделите време.

Добрата новина е, че можете да ги слушате докато пътувате или докато си почивате. Можете да ги „прегледате“ набързо и ако прецените, че за вас е ценна, дори да си я купите, за да я имате и като четиво.

Психология на забогатяването

Автор на тази книга е Моргън Хаузел –  финансов консултант и двукратен финалист за наградата Gerald Loeb за отличена бизнес и финансова журналистика.

„Психология на забогатяването“ е първата му книга и може би поради това си заслужава да я слушате.

Обикновено авторите дават най-доброто от себе си в началото. След това има голям шанс книгите да се превърнат просто в средство за следващ хубав хонорар. Ето някои съвети от книгата:

 • Най-важното е да предвидим, че не всичко върви по план.
 • В стремежа си да имаме още и още, всъщност губим повече отколкото получаваме.
 • С по-малко, но постоянни усилия можем да постигнем по-високи и трайни резултати.
 • Не се доверявай сляпо на чуждия опит, хората са различни.
 • Подхождай умно към рисковете и провалите.
 • Не харчи пари, само за да покажеш, че ги имаш.
 • Свободата да избираме какво да правим с времето си е най-високият дивидент, който ни носят парите.

Мисли като милионер и ще станеш милионер

Оригиналното заглавие на тази книга е Secrets if the Millionaire Mind (Тайните на милионерското мислене).

Книгата най-вече ще ви мотивира да промените мисленето си. Ще ви накара да погледнете на света от по-разлиечн ъгъл.

Благодарение на нея може би ще намерите и корените на начина ви на мислене и това, което ви спира да се развихрите. Ето някои сключови елемента от книгата:

 • Защо са важни предварителните разчети
 • Декларациите за промяна и успех
 • Как сте програмирани от вашите родители
 • Да преформатираш финансовия си „блупринт”
 • Защо забогатяването не е като разходка в парка
 • Мисли мащабно

А ето и един бонус – ако искате да четете книгата, а не да я слушате, има и такава възможност: Изтегли от тук (за да можете да изтеглите книгата, не трябва да използвате Ad Block)

Най-великият търговец на Света

Книгата на Ог Мандино прочетох преди доста време и смея да кажа, че за мен беше доста интересна и мотивираща. Даже като се замисля май е време отново да я прегледам.

Тя ще бъде полезна за вас, ако имате собствен бизнес или смятате да започнете такъв.

Ето и малък откъс от нея:

Ще упорствам, докато успея. Отсега нататък ще смятам всекидневното си усилие само за един мой саблен удар срещу могъщ дъб. От първия ми удар дървото може да не потрепери, нито от втория, нито от третия. Всеки от тях може да е незначителен и да изглежда несъществен. Но накрая дъбът ще се катурне от десетките удари. Така ще стане и с днешните ми упорити опити.

Ще приличам на дъждовна капка, която отмива планина; на мравката, която поглъща тигър; на звездата, която озарява земята; на робът, който строи пирамида. Ще построя замъка си тухла по тухла, защото знам, че ако се повтарят, незначителните опити ще завършат всяко начинание.

За тези, които предпочитат да четат, а не да слушат ето и вариант за четене: изтегли от тук. (за да можете да изтеглите книгата, не трябва да използвате Ad Block)

Богат татко, беден татко

Няма как да изпуснем и класиката в предприемачеството – „Богат татко, беден татко“ на Робърт Кийосаки.

Книгата търпи както възхваления, така и критики, но трябва да кажа, че когато я прочетох преди десетина години, наистина успя да ме мотивира. Не с всичко бях съгласна, но някои основни елементи ми се „забиха“ в главата и ги помня и досега.

Ако искате да прочетете книгата, то можете да го направите тук. (за да можете да изтеглите книгата, не трябва да използвате Ad Block)

Биткойн променя всичко

„Задължителна за всеки току що навлизащ на крипто пазара. А и не само.“ – това е един от коментарите за тази книга.

Тя няма да ви натовари, а доста увлекателно ще ви преведе през историята на парите и появата на биткойн, както и ще даде разбираемо обяснение на тази криптовалута.

 

Вашият коментар