Как да печелим от попълване на анкети с YOUGOV

Реших да напиша специална статия за YouGov, защото до момента тя се оказва най-успешната за мен платформа за пари от анкети с изкарани 220 лева в рамките на малко повече от година (update: към дата 28 април 2024 г. вече са 520 лв. или май даже повече, спрях да ги сумирам).

Това е последното ми осребряване от 28 април. 2024 г.

Осребряване в YouGov

Кои са YouGov

YouGov е международна компания за онлайн проучвания и анализи.

Имат една от най-голямата изследователски мрежи в света с дейност в Обединеното кралство, Северна и Южна Америка, Европа, Близкия изток, Индия и Азиатско-тихоокеанския регион.

Добрата новина е, че работят и в България, съответно сайтът и анкетите, които се попълват, са на български език.

Компанията е започнала дейност през 2000 година и централата  й се намира в Лондон.

Колко може да се изкара?

Ясно е, че милионер няма да станеш от попълване на анкети. Моят резултат е 220 лева за година и два месеца. Въпросът е, че точно в тази платформа не се отделя много време, даже бих казала, че почти не отделяш време, когато за попълване на анкетата отделяш 1-2 минути.

Не губиш време да попълваш профилиращи анкети, не губиш време да попълваш анкета, за която си получил покана, пък после след 5 минути попълване ти казва, че не е за теб.

Така че тези пари за мен са пари от нищото.

Актуализация 3 март 2024: Един добър ден за мен, в който осребрих наведнъж 120 лева от YouGov – чувствам се доволна, ще има за кафе 😉

Осребрени 120 лева от попълване на анкети в YouGov

Регистрация

Регистрацията е изключително лесна – потвърждавате държавата, вписвате възраст, пол, пощенски код на местоживеене и имейла.


Изпращат ви код, с който влизате в профила си. За това получавате 50 точки.

Анкети и точки

Първото хубаво нещо на YouGov е, че след регистрация не иска после да попълниш сто предварителни анкети уж да те профилират.

Обикновено анкетите са кратки, някои с по 4-5 въпроса. За тях се получават по 25 точки. Ако са малко по-дълги (например 10 въпроса), то се получават по 50 точки.

Със сигурност няма анкети, за които да трябва да отделиш 15 или повече минути.

До момента не ми се е случвало да получа покана за анкета и после след като отделя няколко минути да попълвам информация, да ми каже, че тази анкета не е за мен. Всъщност в YouGov попълването на анкетите, за които получаваш точки, отнема понякога само  минутка.

Ще споделя нещо и от моя опит. За проба направих още един профил, дори го пуснах като реферал, за да изкарам още малко точки (малка идея за по-бързо набиране на точки:). За този профил, обаче, написах, че съм от град в провинцията.

Не знам дали има връзка, но в основния ми профил с регистрация на местоживеене в София получавам повече анкети, отколкото в профила с регистрация на местоживеенето в провинцията.

Важно е и да реагираш на поканите за анкети. Ако пренебрегнеш няколко, то съответно ще идват и по-малко покани.

Осребряване

Стигнахме и до най-хубавата част.  При натрупването на определен брой точки, те се конвертират в пари, които можеш да изтеглиш към банкова сметка.

Най-малкият брой точки, при които можеш да изтеглиш пари (20 лева) е 1500. Ако изчакаш малко, то при натрупването на 2500 точки, сумата се удвоява и става 40 лева.

Явно е направено да не бързаш да теглиш парите си, защото нарастването на сумата спрямо натрупаните точки не е пропорционално – само за още 1000 точки, получаваш нови 20 лева.

Осребряването също става доста лесно – влизаш в акаунта, кликваш на „осребряване“, вписваш банковата си сметка и си готов:

Следващата стъпка е да напишеш адреса си и да добавиш банковата си сметка или да я избереш, ако вече си теглил.

Както виждате, аз съм добавила две банкови сметки. Първото си теглене направих към сметка в стандартна банка, а след това добавих сметка, която имам от Paysera.

Сега вече тегля само към сметката в Paysera, защото нямам такси за входящи преводи.

Единственото неудобство, ако може да се нарече така е, че ето при това последно теглене, при което имах повече точки, трябваше два пъти на кликна на „Осребри“, за да изтегля два пъти по 40 лева.

Дай боже повече такива проблеми, както се казва – да имам много точки и да трябва да кликвам по няколко пъти.

Вече осребряване и с подаръчни карти

Подаръчни карти

От месец август 2023 година осребряването вече може да стане и чрез подаръчни карти:

 • Карта за подарък за Amazon – тук е ясно, пазаруваш в Amazon.
 • Виртуална VISA карта – тук съм назад с информацията, нямам представа какво се случва и как.

Предимството на подаръчните карти е, че ще я получите до няколко минути по имейл след заявката за осребряване на точките. Реално,  и парите си пристигат за ден, но ако си със стандартна банкова сметка, вероятно ще имаш такса входящ превод от банката. С Paysera, обаче, за комента не е така и аз предпочитам да си взема парите като пари 🙂

Ако ви се изкарва някой лев за кафето в работните дни, можете да се регистрирате и вие:

Регистрирай се в YouGov

6 мнения за “Как да печелим от попълване на анкети с YOUGOV”

 1. Имам натрупани 2500 точки и при опит за осребряване ми дава техническа грешка.Повече от 10 имейла си разменихме с екипа с обещание да поправят проблема,но и до днес резултат няма.Пари не получих.

  Отговор
  • Здравейте, честно казано аз нямам проблем с тегленето. Днес ще пусна ново искане за плащане за 40 лева и ще споделя дали отново всичко е наред. Използвам банкова сметка от Paysera.
   Какво обяснение дават от екипа?

   Отговор
 2. Имам натрупани 2500 точки и при опит за осребряване ми дава техническа грешка.Повече от 10 имейла си разменихме с екипа с обещание да поправят проблема,но и до днес резултат няма.Пари не получих.

  Отговор
 3. Само при мен ли спряха да изпращат анкети? Получих може би 3-4 и повече нищо. При вас така ли е, ако продължавате да ползвате сайта?

  Отговор
  • Да, продължавам да използвам сайта. Ще си призная, че имам два профила, за да сравнявам как се случват нещата.
   В първия профил съм регистрирана в София (където и съм), а във втория профил – в град в провинцията.
   Има и още някои дребни разлики, но на първия профил получавам повече анкети (и току що осребрих още 40 лева), а на втория – по-рядко.
   Не съм сигурна точно защо се случва, може би и важен момент е колко бързо се реагира.

   Отговор

Вашият коментар