GfK MyScan – ще спечелим ли от награди за сканиране на продукти

Идеята зад този сайт е, че чрез сканиране на бележките за пазаруване, на практика помагаш за провеждане на изследване от  GfK относно покупките на българските домакинства за консумация вкъщи.

За това, че участваш, получаваш предметни награди, например неща за домакинството, ваучери за различни магазини (Зора, Практикер, Технополис), дребна електроника, детски стоки и други.

За да ги получите трябва да сте натрупали точков баланс, които се получават по следния начин:

 • 70 точки бонус за регистрация и попълване на регистрационните въпросници (2 бр.)
 • Регулярно сканиране на закупените продукти  – 32 точки седмично
 • Дават се точки, ако „рапортуваш“ за семейна почивка (5 точки) или болничен (5 точки).
 • Ако не си пазарувал през седмицата и го отбележиш – 5 точки
 • 2  точки, ако изпратиш снимка на непознат с продукт от базата данни (ще видим как става)
 • Попълване и актуализиране веднъж годишно на демографската информация за домакинството –  20 точки
 • Попълване на въпросници – различен брой точки в зависимост от въпросника.

Точките, с които може да вземете някоя награда, са различен брой. Например ваучер за Зора за 10 лева се получава за 490 точки, ръчен масажор – 1777 точки, музикална микросистема PHILIPS – 6044 точки.

Имаше положителни отзиви, така че реших да пробвам.

Регистрация

За регистрацията попълваме следните данни:

 • пол
 • име, презиме, фамилия
 • дата, месец, година на раждане
 • мобилен номер
 • какъв тип е мобилния телефон
 • имейл

След като се съгласиш с общите условия изпращат код за активация на вписания мобилен номер, както и трябва да се валидира имейл адреса. В Gmail съобщението пристигна веднага.

След това ми поискаха да впиша и пълния си адрес (чак с етаж и номер на апартамент), което не ми хареса много, поради което леко го промених.

Следва вписване на имената и дата на раждане на другите членове на домакинството.

Последната част от регистрацията е първия въпросник, който започва доста интересно с определяне на глава на семейството и домакиня :), след което следват по четири въпроса за всеки член от семейството.

Искат да впишеш стационарен телефон на домакинството, уж ако има такъв, но няма опция да чекнеш, че нямаш, така че аз вписах отново мобилния телефон.

Общо попълването на въпросника ми отне 2-3 минути и като го сравня с попълването на въпросника на Български национален панел, направо си е кратък (е, от другия получих и парички вече 2 пъти, тук ще видим).

Приложението

За да сканираш продуктите трябва да инсталираш приложение на мобилния си телефон. Понеже пише, че ще изпратят линк за изтегляне със sms или на имейл, реших да проверя съществува ли такова одобрено в Play Store – да не би да ми изпратят линк за активиране на нещо, за което ще съжалявам.

Оказа се, че има такова приложение с над 100 000 инсталирали го човек.

Там видях и окуражаващи отзиви:

Кликнах да ми изпратят линк със sms, но не го получих веднага и директно си изтеглих приложението от Play Store и след това активирах с QR кода в профила ми.

Сканиране и точки

Въвеждането на информацията става със сканиране чрез приложението на телефона. Трябва да се сканира баркода на закупените продукти.

Няма да изброявам всичките, но реално включва всички хранителни продукти, топли напитки, алкохолни и безалкохолни, домакински препарати и хартиени изделия, санитарни и дамски продукти, козметика, разни неща за домашни любимци и други продукти като батерии, самобръсначки, презервативи, репеленти, лакочистител, фолиа за печене и опаковане, торби за боклук, кухненски гъби, мопове, и др.)

Броя на точките, които си събрал можеш да видиш в приложението, както и в профила си.

Веднага сканирах един продукт:

 • чекваш кой е направи покупката
 • пишеш кой е магазина – има избор от меню
 • въвеждаш време на покупката – дата и час (тук го направих едно към гьотере)
 • макираш дали си използвал карта за лоялни клиенти
 • пишеш обща стойност на покупките
 • маркираш дали искаш да снимаш касовата бележка
 • сканираш баркода и пишеш колко броя си закупил
 • вписваш цената
 • дали е бил на промоция

И така един по един.

Честно казано, ми се вижда доста работа за 32 точки на седмица, като се има предвид, че „цената“ на най-евтиния подарък – възглавница, е 430 точки. Това означава една година сканиране и вписване на данни.

Разбира се, вероятно можеш да се изхитриш и да въвеждаш  само по един продукт на седмица и точките пак да се получават.

Как да увеличим точките

За да  натрупвате бързо повече точки има още една възможност и тя е да препоръчаш приятел. Има леко разминаване в информацията.

Във въпроси и отговори пише, че след три месеца участие на препоръчания, получаваш  150 точки. Значи ще имаш безплатна  възглавница или ваучер за 10 лв от Зора само след трима активирани приятели.

Преди формата за покана пише, че ако нашият приятел се регистрира директно получаваш 100 точки.

Поканването става чрез вписване на имейла във форма в сайта, отново с леко разминаване. Преди това пише, че за един месец можеш да поканиш само 5 приятели, а след като изпратих една покана пише „Поканени този месец:1 Брой покани, останали този месец: 9

Ако трябваше сао да скараниш баркода на продукта може би щях да опитам, но като трябва да въвеждам всички тези данни, времето, което ще ми отнеме е доста, а спечелното малко, така че това предложение за допълнителни доходи не е за мен.

 

3 мнения за “GfK MyScan – ще спечелим ли от награди за сканиране на продукти”

 1. Не бих участвал в такова нещо. Едва ли събраната информация ще е за наше добро. Както се казва, ако нещо е безплатно значи продукта си ти.

  Отговор
  • Ако имате профил във Фейсбук, то там давате безплатно доста сериозна информация за себе си. Дори и да не публикувате нещо кой знае какво.

   Отговор
 2. И аз се регистрирах след покана от приятел. Наистина става бавно и за да получиш бонус точки, а и приятеля ти,трябва да не пропускаш да регистрираш бележка първите три месеца 🙄 Засега няма да се отказвам, но признавам си, не маркирам всичките си покупки.

  Отговор

Вашият коментар