Бюджет 1000 – февруари 2022

Да не мислите, че бързо сме се отказали от нашия експеримент?

Продължаваме да следим месечните разходи, стремейки се да влизаме в бюджет от 1000 лева, без да броим режийните (ток, вода, парно, телефон).

Този месец също добре ни се получи, като леко надвишаваме лимита поради непредвидени разходи. На практика тези разходи би трябвало да излязат от аварийния фонд, тъй като са свързани с плащане  на сметки за непредвидено събитие.

За здравето се наложиха по-големи разходи покрай ходенето на зъболекар, както и нещо пак се вманиачих по възглавниците, съответно имаме нови два броя вкъщи. Нямам никаква представа защо партньорът ми в начинанието ги е записал в графата „здраве“ – вероятно защото се очаква да не мрънкам, че ми се е схванал врата сутрин.

За дома разходите също са увеличени, тъй като се наложи плащане на допълнителна такса, свързана с голям ремонт на асансьора в сградата.

Ето как се появяват разни допълнителни разходи, коиото трябва да предвидиш, че са възможни, когато планираш своя бюджет.

А ето и нашият резултат за месеца:

Вид Разход
Храна 223,82лв.
Здраве (този месец включва и зъболекарски услуги) 128,77 лв.
Дом и кола 151,78 лв.
Развлечения 131,97 лв.
Други (цигари:) 52 лв.
Извънредно събитие 350 лв.
Общо изхарчени 1038,34 лв.
Бюджет 1000
Остатък -38,34
Остатък от м. януари  216,17 лв.
Резултат за м. 01 – 02.2022 г. 177,83

Като се има предвид, че предния месец бяхма на плюс с 216,17 лв, то сумирано за двата месеца сме все още добре.

Този месец нямаме някакви по-големи разходи с глезотии, ако не броим първото ни посещение в Pepco, от което излязохме с разни ножчета, силиконова подложка за месене и 2-3 блузки. Не влизайте в Pepco „само да разгледате“, вероятността да излезете с нещо в ръце е голяма 🙂

В този бюджет закупихме и три книги

4 часовата работна седмица От доста време търся книгата онлайн, но не я намирах и най-накрая реших да си я закупя.

Тимъти Ферис е противоречив и има както фенове, така и хора, които го отричат.

Чела съм началото на книгата и именно поради притоворечивите отзиви реших, че искам да я прочета докрай. Ще докладвам, когато съм готова.

Не съм от големите фенове на Робин Шарма, но тази книга намерих в къщата, в която посрещнахме новата година и ми се стори доста приятна и мотивираща.

Не е нужно да се чете наведнъж, тъй като е съставена от много малки части, всяка посветена на нещо, което може да те направи по-добър или по-преуспяващ или просто да те замисли.

Тъй като сме фенове на Луиз Пени, бързо се сдобихме и с последната й книга, в която инспектор Гамаш разплита поредното убийство.

Луиз Пени е единствената в света петкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и определено успява все още да измисли добре заплатени загадки, които описва увлекателно, така че като започнеш, да не можеш да спреш, докато не стигнеш до края на книгата.

Ако сте почитатели  на хартиените книги, до 31 март книжарница Ciela прави страхотно намаление на няколко книги, които звучат интересно и може би сега е моментът да си ги закупите, без да навредите особено на бюджета си:

Вашият коментар